Мій кабінет
Каталог роботодавців
  • Інше
  • 51 вакансий
  • Аптеки
  • 232 вакансий
  • Виробництво
  • 16 вакансий
  • Маркетинг
  • 31 вакансий
  • Медицина
  • 367 вакансий
  • Продажі
  • 276 вакансий
Рекомендуємо книгу
7 граней/таланту

Книга «7 граней/таланту» Білла Бонстеттера та Ешлі Бауерс практично недоступна широкому читачеві, оскільки видана обмеженим тиражем під егідою TTI Success Insights Ukraine. Її неможливо знайти на ринку «Петрівка», її неможливо придбати у книгарнях, хоч тема дуже важлива – як розкрити свій талант? І як розкрити таланти своїх підлеглих?

Гібридна робота тут надовго? Канадські оголошення про вакансії припускають «так»

Інтерес претендентів на віддалену і гібридну роботу, ймовірно, допомагає їм залишатися на плаву.

Brendon Bernard

Ключові моменти:

Наприкінці липня 2023 року в 13% канадських публікацій на Indeed згадувалася та чи інша форма гнучкості розташування (віддалена або гібридна робота), така ж частка, як і роком раніше, і все ще значно вища за показник у 4%, який був до пандемії.
Проте характер віддалених можливостей змінився: у липні 42% від загальної кількості вакансій із гнучким місцем розташування згадували гібридну роботу, порівняно з 16% на початку 2022 року.
Гібридні можливості різко зросли в секторах, орієнтованих на віддалену роботу, але на них припадає особливо велика частка механізмів роботи вдома в таких сферах, як фінанси та юридичні послуги. Технології та інші галузі знань не так часто згадують час, проведений на робочому місці, в порівнянні з іншими видами віддаленої роботи.
Одна з причин, через яку згадки про гнучкість розташування залишаються поширеними, полягає в тому, що вона потенційно приваблює претендентів: зокрема, нещодавні оголошення про вакансії в Канаді, в яких згадується гібридна робота, були в середньому активні на Indeed на 5% менше днів , Чим порівняні оголошення про роботу, в яких не згадувалася будь-яка форма віддаленої роботи. .
Канадці, які виконують роботу, яку можна виконувати віддалено, проводять більше часу в офісі, але більша частина повернення на робоче місце відбувається на умовах неповного робочого часу. Дійсно, оголошення про вакансії припускають, що гнучкість розташування, принаймні в тій чи іншій формі, залишатиметься помітною, частково через її переваги для набору кандидатів.

Зростання віддаленої роботи стало одним із стійких зрушень на ринку праці в епоху пандемії. За даними Огляду робочої сили, майже чверть (24%) канадських робітників у травні 2023 року зазвичай працювали не тільки на робочому місці, що на один процентний пункт нижче, ніж роком раніше, але все ж таки набагато вище за рівень, що існував до пандемії. Проте характер віддаленої роботи змінився: у травні 41% цих «віддалених» працівників (10% усіх працівників) мали гібридні графіки, поділяючи час між роботою дома та вдома, проти чвертю віддалених працівників. (6,3% усіх працюючих) роком раніше.

Дійсно, оголошення про вакансії припускають, що обидві моделі – збереження гнучкості розташування, а також перехід до гібридної роботи – ймовірно, збережуться. Ми відстежуємо можливості для роботи з гнучким місцезнаходженням, підраховуючи канадські оголошення про вакансії, в описі яких є ряд термінів, пов'язаних з гібридною та віддаленою роботою. До них відносяться публікації, в яких згадується лише віддалена робота (наприклад, такі фрази, як «робота вдома» та «телетруди»), ті, які містять лише терміни, специфічні для гібридного типу (наприклад, «гібридний графік» або «в офісі 3 дні на тиждень»), а також інші, які включатимуть обидві категорії. Хоча дані не дозволяють провести точну класифікацію, ми класифікуємо ці посади, що «перекриваються», як гібридні посади, оскільки в їх посадових інструкціях прямо згадується потенціал деякої роботи на місці.

Роботодавці продовжують пропонувати гнучкість розташування за підвищеними ставками

На початку 2020 року менше 4% канадських оголошень про роботу згадували віддалену або гібридну роботу. Але ця частка підскочила на початку пандемії, неухильно зростаючи до початку 2022 року й залишаючись високою досі. Станом на кінець липня 13% повідомлень включали віддалені або гібридні терміни, подібно до їхнього рівня роком раніше. Незмінна тенденція з минулого літа частково відображає загальну слабкість тенденцій розміщення вакансій у зручних для віддаленого використання секторах, як-от техніка. Після коригування цієї зміни у складі робочих місць частка дистанційного/гібридного бізнесу фактично зросла на 1,5 відсоткових пункти порівняно з роком раніше.

Незважаючи на різке скорочення кількості оголошень про вакансії у сфері технологій та інших секторах «білих комірців» за останній рік, багато нових вакансій у цих областях, як і раніше, пропонують можливість працювати з дому, принаймні деякий час. Загальна частка віддалених/гібридних компаній ще більше зросла у технологічному секторі (де вона вже була найвищою), включаючи майже половину (45%) посад у сфері розробки програмного забезпечення. Частка повідомлень, що наголошують на гнучкості розташування в юридичних послугах, а також у банківському та фінансовому секторах, підскочила вище 37%. Маркетинг, а також професії у сфері ЗМІ та комунікацій були двома винятками: частка публікацій у цих галузях, що пропонують віддалену/гібридну роботу, дещо знизилася порівняно з роком раніше.

Гібридні оголошення про вакансії стали популярними, інші видалені оголошення впали
У канадських оголошеннях про вакансії, як і раніше, часто пропонуються ті чи інші форми віддаленої роботи, але вона все частіше передбачає гібридну роботу. Оголошення про вакансії, що включають терміни, пов'язані з гібридними технологіями, почали з'являтися в другій половині 2021 року і на початок 2022 року становили 2,4% всіх оголошень та 16% повідомлень, в яких згадувалася гнучкість розташування. З того часу їхня частка різко зросла: гібридні повідомлення тепер складають 5,5% від загальної кількості оголошень про вакансії в Канаді та 42% від підмножини повідомлень, в яких згадується гнучкість розташування.

Без появи гібридної роботи загальні варіанти роботи з гнучким місцем розташування, ймовірно, скоротилися б у міру того, як пандемія пішла на спад. Наприкінці липня у 7,5% канадських оголошень про вакансії згадувалася віддалена, але не гібридна робота, що на 3,6 процентних пункти вище, ніж до пандемії, але майже на 5 процентних пунктів нижче, ніж на початку 2022 року. Ці негібридні (принаймні явно) віддалені можливості залишаються численними і, як і раніше, становлять більшість вакансій з гнучким місцезнаходженням, але їх кількість скорочується.

Гібридна робота особливо поширена на полях «білих комірців».
Оголошень про гібридні вакансії з'явилося всюди, але вони особливо помітні у певних секторах «білих комірців». Більше 60% оголошень про вакансії, в яких згадується гнучкість розташування у сфері бухгалтерського обліку, страхування та юридичних послуг, безпосередньо відносяться до гібридної роботи, тоді як фінанси також згадуються. Тим часом, гібридні посади становлять менше 43% від загальної кількості віддалених посад у таких галузях STEM, як наукові дослідження та розробки, розробка програмного забезпечення та ІТ-операції.

Перехід до гібридних можливостей працевлаштування передбачає, що в майбутньому в офісі буде проводитися більше часу, ніж останніми роками. Але широкий розкид у частці публікацій, у яких відзначається гібридна схема у різних галузях, підкреслює, що віддалена робота, ймовірно, розвиватиметься по-різному залежно від сектора. Робочі місця в економіці знань, більш підходящі для незалежної роботи, ймовірно, збережуть велику частку повністю віддалених працівників, тоді як спільні професії «білих комірців» значною мірою схиляються до більш гібридних схем. Проте в обох випадках немає жодних ознак того, що працівники збираються масово повернутися до офісу на повний робочий день.

Інтерес претендентів на роботу є одним з факторів, що забезпечують гнучкість розташування.
Кінцева траєкторія віддаленої роботи залежатиме від переваг як роботодавців, так і працівників. Коли пандемія пішла на спад і офіси знову відкрилися, деякі роботодавці почали звертати увагу на деякі недоліки віддаленої роботи. Однак гнучкість розташування безумовно стала перевагою, яка може допомогти як утримати існуючих працівників, так і найняти шукачів. Поява гібридних графіків є свого роду компромісним варіантом.

Частина канадських шукачів роботи продовжує шукати якусь віддалену роботу. Станом на кінець липня 2023 року 4,1% усіх пошукових запитів канадських здобувачів на Indeed включали терміни, пов'язані з віддаленою/гібридною роботою, що трохи нижче, ніж роком раніше, але все ж таки більш ніж у шість разів перевищує показник до пандемії. Тим часом, є ознаки того, що цей інтерес претендентів на роботу допомагає роботодавцям заповнювати вакансії швидше, ніж в іншому випадку.

Серед вибірки з більш ніж 4 мільйонів канадських оголошень про роботу, розміщених на Indeed в період з лютого 2022 року до березня 2023 року, ті, які включали терміни, пов'язані з гібридними технологіями, були активні на 5% менше днів, ніж аналогічні вакансії, яких не згадувалася гнучкість розташування (див. методологію). Кореляція була не такою тісною для інших видалених публікацій, які були активні на 2% менше днів, ніж базовий рівень, хоча цей результат був значущим лише на рівні 10%, але не лише на рівні 5%. Коротша тривалість цих публікацій, ймовірно, була пов'язана з більшим інтересом до кандидатів, оскільки як на гібридні, так і на інші віддалені посади зазвичай щодня надходило більше заявок від претендентів, ніж на інші оголошення оголошення.

Ці результати не встановлюють причинно-наслідковий зв'язок того, як згадки про віддалену роботу впливають на час заповнення, як це зробив би експеримент, подібний до «A/B-тесту», який проводиться роботодавцем. Тим не менш, кореляції узгоджуються з ідеєю про те, що пропозиція гнучкого розташування потенційним кандидатам може допомогти прискорити процес найму.

Чи буде віддалена робота циклічною?
У майбутньому як віддалена, так і гібридна робота зіштовхнуться з потенційними перешкодами, включаючи стурбованість роботодавців щодо впливу віддаленої роботи на продуктивність та згуртованість робочих місць. Стан економіки саме по собі також може зіграти свою роль: якщо ринок праці пом'якшиться і в тих, хто шукає роботу, буде менше варіантів, деякі роботодавці можуть бути менш схильні пропонувати гнучкий вибір місця розташування.

У деяких областях, таких як розробка програмного забезпечення, кількість вакансій вже різко впала до рівня нижче за допандемічний рівень. Цей зсув за умов найму потенційно сприяв зменшенню кількості повністю віддалених можливостей. Однак, якщо взяти до уваги зростання гібридної роботи, мало що вказує на те, що від кандидатів все частіше очікують, що вони будуть в офісі п'ять днів на тиждень. У міру надходження більшої кількості даних може статися так, що повністю віддалена робота виявиться циклічно чутливою, а гібридна робота – ні.

Кінцева траєкторія як віддаленої, так і гібридної роботи балансуватиме між її витратами та вигодами. Якщо гнучкість розташування допомагає залучати і утримувати працівників, це може сприяти її довгостроковій стійкості.

Методологія

Детальний огляд методології гібридного/дистанційного трекера Indeed можна знайти тут.

Щоб оцінити кореляцію між тривалістю розміщення оголошень про вакансії та віддаленим статусом, ми відстежували оголошення про вакансії, що надійшли в період з лютого 2022 року по березень 2023 року, і порівнювали, як довго оголошення з однією і тією ж назвою вакансії залишалися активними на Indeed серед тих , які включали терміни, пов'язані з гібридними технологіями , інші умови віддаленої роботи та публікації, в описах вакансій яких не згадувалася гнучкість розташування (ми також контролювали інші фактори, такі як час першого оголошення про вакансію, її провінція, мову, яка використовується в оголошенні про роботу, і те, чи було оголошення про роботу включно з оголошеною зарплатою, серед іншого).

Наведені вище результати отримані на основі регресій з точки зору логарифмічних точок, які також включали умови взаємодії між назвою посади, місяцем створення та провінцією, тоді як стандартні помилки були згруповані на рівні фірми.

подписаться на рассылку

Календар подій


Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

LinkedIn Facebook ВКонтакте