Мій кабінет
Каталог роботодавців
  • Інше
  • 51 вакансий
  • Аптеки
  • 232 вакансий
  • Виробництво
  • 16 вакансий
  • Маркетинг
  • 31 вакансий
  • Медицина
  • 367 вакансий
  • Продажі
  • 276 вакансий
Рекомендуємо книгу
7 граней/таланту

Книга «7 граней/таланту» Білла Бонстеттера та Ешлі Бауерс практично недоступна широкому читачеві, оскільки видана обмеженим тиражем під егідою TTI Success Insights Ukraine. Її неможливо знайти на ринку «Петрівка», її неможливо придбати у книгарнях, хоч тема дуже важлива – як розкрити свій талант? І як розкрити таланти своїх підлеглих?

10 найщасливіших лікарів, які пропонують найкращий спосіб життя

Крістен Кемпбелл

Ця стаття була вперше опублікована 25 травня 2020 р. і з тих пір була оновлена.

Незалежно від того, яку медичну спеціальність ви оберете, найбільше задоволені ті лікарі, які ставлять своє благополуччя та благополуччя своїх пацієнтів на перше місце. Ось чому важливо вибрати таку галузь медицини, яка зробить вас і ваше майбутнє життя головним пріоритетом. Ми чуємо питання «Які медичні спеціальності найщасливіші?».

Але як кількісно визначити щастя? Використовуючи результати останнього опитування Medscape про благополуччя лікарів і огляд академічних досліджень щастя лікарів у всьому світі, ми зібрали 10 найщасливіших медичних спеціальностей.

Незважаючи на те, що пандемія була важкою для навіть найкращих медичних спеціальностей для балансу між роботою та особистим життям, є деякі групи лікарів, які частіше повідомляють, що відчувають себе більш щасливими. Вони мають щасливі шлюби, знаходять час для себе та інших, виділяють принаймні трохи часу на відпустку та тримають на низькому рівні стратегії подолання негативних наслідків.
Ось наш список 10 найщасливіших професій лікарів за балансом роботи та особистого життя:

Сімейна медицина
Отоларингологія
дерматології
Анестезіологія
Офтальмологія
Педіатрія
Психіатрія
Клінічна імунологія/алергія
Загальна/клінічна патологія
Нефрологія

1. Сімейна медицина

Сімейна медицина є основною спеціальністю в Канаді. Сімейні лікарі в Канаді зосереджені на турботі про громаду в цілому. Завдяки безпосередній роботі з пацієнтами, це одна з найбільш повноцінних спеціальностей, особливо якщо вам подобається спілкуватися з людьми. В огляді літератури про щастя лікарів, який підготував nature.com, професіонали сімейної медицини (особливо чоловіки) були одними з найщасливіших лікарів загалом.

Сімейна медицина, як правило, пропонує нормальний робочий день і гарне соціальне життя. Ви можете не лише приєднатися до інших лікарів у вже створеному офісі, але й придбати або створити власну медичну практику для ще більшої гнучкості.

2. Отоларингологія

Хоча це звучить як ковток, отоларингологи насправді спеціалізуються на вухах, носі та горлі. І згідно з дослідженням Medscape 2022 року, ці спеціалісти з голови та шиї найбільше повідомляють про щасливі шлюби.

За даними CMA, отоларингологи працюють відносно стабільно (близько 60 годин на тиждень) і заробляють близько 318 950 доларів на рік після накладних витрат. З огляду на те, що 65% із них задоволені своїм поточним професійним життям і майже половина з них задоволені балансом між роботою та особистим життям, отоларингологи мають потенціал бути одними з найбільш задоволених лікарів загалом.
3. Дерматологія

Лікар-дерматолог займається проблемами шкіри, порожнини рота, зовнішніх статевих органів, волосся, нігтів.

Ця спеціальність, як і сімейна медицина, пропонує фіксовану кількість робочих годин і можливість взаємодіяти та налагоджувати довгострокові стосунки з вашими пацієнтами. Вона часто фігурує в списках найщасливіших медичних спеціальностей завдяки хорошому балансу між роботою та високою оплатою.
4. Анестезіологія

Як анестезіолог, ваша робота полягає в наданні знеболюючого, реанімаційного та періопераційного догляду. Можливо, вам доведеться працювати багато годин, але ви зможете краще контролювати свій час. Це вважається однією з менш напружених спеціальностей. Більше того, якщо ви інтроверт, ця спеціальність лікаря може бути чудовою для вас, оскільки спілкування з пацієнтом дуже мало або взагалі відсутнє (немає часу на світську розмову, якщо ви добре вклали пацієнта спати!).

5. Офтальмологія

Як офтальмолог, ви будете брати участь у діагностиці та лікуванні захворювань і проблем, пов’язаних із оком. Офтальмологія є однією з найбільш високооплачуваних спеціальностей у Канаді, і оскільки лікарі зазвичай працюють у приватних клініках, вони добре контролюють свій робочий час і не надто напружене навантаження на пацієнтів. Спеціальність пропонує можливість закріпити лояльність пацієнтів протягом певного періоду часу.
6. Педіатрія

Якщо ви любите дітей, то це буде одна з найбільш задоволених і повноцінних медичних спеціальностей для вас. Як педіатр, ваша основна увага буде зосереджена на фізичному, емоційному та соціальному здоров’ї немовлят і дітей. Згідно з опитуванням nature.com, ці лікарі виявляють гордість за свою професію, піклуються про благополуччя дітей і люблять мати можливість творити добро — усе це надає сенсу їхній роботі та робить їх загалом щасливішими.
7. Психіатрія

Психіатрія як медична спеціальність не тільки добре оплачується, але й пропонує менший робочий тиждень, ніж інші спеціальності. Психіатри користуються великим попитом у Канаді, і оскільки це одна з небагатьох медичних спеціальностей, яка може повністю віртуально працювати, вона також може запропонувати вам багато з точки зору гнучкості. Оскільки 72% психіатрів задоволені своїм професійним життям, психіатрія може бути однією з найкращих медичних спеціальностей для балансу між роботою та особистим життям у цілому.
8. Клінічна імунологія/Алергологія

Як клінічний імунолог/алерголог, ви матимете справу з деякими нетиповими реакціями імунної системи організму. Ця галузь медицини допомагає загалом здоровим пацієнтам із невеликими медичними проблемами та часто включає роботу з дітьми. Згідно з опитуванням Medscape, ці спеціалісти займають друге місце за ймовірністю щасливого шлюбу поза роботою, і оскільки більше половини з них працюють у приватних клініках, вони можуть запропонувати звичайний робочий час більшу частину часу.

9. Загальна/клінічна патологія

Патологоанатом (загальний або клінічний) перш за все займається вивченням причин, форм і діагностики захворювання. Чудово підходить для інтровертів, які більше зацікавлені у вирішенні складних головоломок, ніж у роботі з людьми, патологоанатоми зазвичай працюють як консультанти інших лікарів і консультують їх щодо можливого курсу лікування. Переважна більшість (76%) задоволених своїм професійним життям в цілому, патологія є однією з найкращих медичних спеціальностей для балансу між роботою та особистим життям і приймає одних із найбільш задоволених лікарів.
10. Нефрологія

Нефролог займається лікуванням захворювань та інфекцій нирок і сечовидільної системи. Оскільки ви працюєте над пошуком рішень для вузькоспеціалізованих питань, нефрологи часто пов’язані з навчальними лікарнями чи академічною медициною в певній якості. Іноді це може означати більшу кількість робочих годин, але нефрологи, здається, не заперечують: згідно з опитуванням лікарів, проведеним CMA, 74% нефрологів задоволені своїм професійним життям.
Яка медична спеціальність є правильним вибором для вас?

Допомагати пацієнтам, рятувати життя, отримувати комфортну зарплату та завойовувати повагу колег – це деякі з важливих причин продовжити кар’єру в медицині. Однак, коли справа доходить до вибору спеціальності, ви повинні мати на увазі свою особистість і довгострокові цілі свого життя. Щоб бути ефективним у своїй роботі, ви повинні почуватися заповненими та щасливими під час роботи.

Ви знаєте, що вибрали правильну спеціальність, коли навчання за нею вас захоплює, і ви так само щасливі, як ідете на роботу, як і після того, як закінчите день. Ось де насправді постає «баланс між роботою та особистим життям».

Бути задоволеним у своїй кар'єрі є вирішальним аспектом, який слід враховувати під час вивчення варіантів медичної спеціальності. Те, як ви себе почуваєте на роботі, часто вплине на ваше особисте життя та може вплинути на ваше здоров’я та стосунки в цілому, тому правильний вибір спеціальності може вплинути на всі аспекти вашого майбутнього життя.

Источник: www.dr-bill.ca

подписаться на рассылку

Календар подій


<Пред След>
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

LinkedIn Facebook ВКонтакте