Мій кабінет
Каталог роботодавців
  • Інше
  • 51 вакансий
  • Аптеки
  • 232 вакансий
  • Виробництво
  • 16 вакансий
  • Маркетинг
  • 31 вакансий
  • Медицина
  • 367 вакансий
  • Продажі
  • 276 вакансий
Рекомендуємо книгу
7 граней/таланту

Книга «7 граней/таланту» Білла Бонстеттера та Ешлі Бауерс практично недоступна широкому читачеві, оскільки видана обмеженим тиражем під егідою TTI Success Insights Ukraine. Її неможливо знайти на ринку «Петрівка», її неможливо придбати у книгарнях, хоч тема дуже важлива – як розкрити свій талант? І як розкрити таланти своїх підлеглих?

Розуміння системи охорони здоров’я Швейцарії

Система охорони здоров’я Швейцарії: що потрібно знати експатам

У Швейцарії надзвичайно високий рівень охорони здоров’я. Насправді швейцарська система охорони здоров’я вважається однією з найкращих у світі. Всесвітня організація охорони здоров'я займає 20 місце в світі. Країна посідає перше місце в рейтингу European Health Consumer Index за 2018 рік. Швейцарія має особливо високі оцінки з точки зору доступності, результатів охорони здоров’я та персоналу. Крім того, Швейцарія має найвищу щільність медсестер в ОЕСР. На тисячу населення припадає близько 17 медсестер. Якщо вам колись знадобиться відвідати лікаря або відвідати лікарню, система охорони здоров’я Швейцарії робить це легким і комфортним процесом.
Як організовано охорону здоров'я в Швейцарії

Охорона здоров'я в Швейцарії універсальна. Хоча кожен кантон має багато адміністративних обов’язків, система в цілому строго регулюється Федеральним законом Швейцарії про медичне страхування. Проте безкоштовних державних послуг немає. Система не оподатковується і не фінансується роботодавцями. Натомість приватне медичне страхування є обов’язковим для всіх, хто проживає у Швейцарії. Крім того, є деякі частково субсидовані приватні послуги. Вони включають послуги догляду вдома після пологів і допомогу тим, хто одужує після хвороб і нещасних випадків.

Незважаючи на те, що приватне медичне страхування є обов’язковим, жителі мають велику гнучкість. Пацієнти можуть вибрати постачальників страхових послуг на свій вибір. Базові пакети – це мінімум, який повинні мати люди – завжди економічні, оскільки компанії не можуть отримати прибуток від їх продажу. Це базове медичне страхування та страхування від нещасних випадків відоме як «soziale krankenversicherung» швейцарською німецькою, «assurance maladie» французькою та «assicurazione-mallatie» італійською.
Витрати та фінансування в системі охорони здоров’я Швейцарії

Станом на 2016 рік витрати Швейцарії на охорону здоров’я у відсотках від ВВП є найвищими в Європі. Країна витрачає на охорону здоров’я 12,3% ВВП проти 11,7% у 2015 році.

У Швейцарії пацієнти сплачують до 8% свого особистого доходу на вартість базового страхового плану. Якщо їхні премії становлять понад 8% їхнього доходу, уряд надає грошову субсидію для покриття різниці. Крім того, резиденти з низькими доходами мають право на знижку страхових внесків.

Страховка не покриває всі витрати на медичне обслуговування. Пацієнти в Швейцарії оплачують частину вартості свого лікування. Кожен пацієнт має річну франшизу, яка коливається від 300 до 2500 швейцарських франків. Пацієнти повинні сплатити встановлену франшизу до того, як почне діяти страхове покриття. Крім того, пацієнти зобов’язані покривати 10% витрат на більшість медичних прийомів. Максимальний розмір цієї співоплати становить 700 франків на рік.
Відмінності між приватною та державною опікою

Страхові компанії Швейцарії зобов’язані пропонувати всім базове страхування. Вони не можуть відмовити за віком, статтю чи станом здоров'я. Крім того, вони не можуть отримати прибуток від продажу основного страхування. Однак вони можуть продавати додаткові плани додаткового або додаткового страхування. Таким чином, Швейцарія має один із найбільших приватних секторів охорони здоров’я у світі. Це вигідно пацієнтам, оскільки вся конкуренція створює хороший вибір.

Ці додаткові плани пропонують покриття речей, які не покриваються базовим страхуванням. Це включає альтернативну медицину та лікування зубів. Вони також дають пацієнтам можливість покращити тип кімнати, яку вони отримають у разі госпіталізації. На відміну від основної програми страхування, додаткові плани базуються на ризиках. Це означає, що вони можуть встановлювати свої ставки на основі стану здоров’я заявника, віку та інших факторів.

Незважаючи на те, що базове медичне страхування є дуже повним, понад 80% жителів Швейцарії мають додаткове покриття. Ці приватні плани дозволяють пацієнтам мати одну кімнату під час перебування в лікарні. Це також означає, що вони мають вибір лікарів і час очікування, який значно скорочується.
Хто має право на страхове покриття

Медичне страхування в Швейцарії не є питанням відповідності. Медичне страхування обов'язкове! Кожен, хто легально проживає в Швейцарії, повинен мати медичне страхування.

Фактична сума, яку ви платите за базове страхове покриття, залежить від компанії. Деякі з факторів, які визначають ціну, включають рівень покриття, який ви вибрали, місце проживання та вибір додаткових планів.

Маючи на вибір близько 60 різних страхових компаній, пацієнтам не бракує вибору. Якщо ви не задоволені своїм постачальником страхових послуг, ви можете змінити один раз на рік, за умови належного повідомлення. Однак, якщо ви не зробите вибір протягом трьох місяців після прибуття, уряд може вибрати за вас. Якщо це трапиться, ви можете отримати дорожчі преміум-класи, ніж хочете, або втратити ключові послуги.

Варіанти охорони здоров’я для експатів та іноземців

Резиденти інших країн Європейського Союзу можуть використовувати Європейську картку медичного страхування (EHIC) для короткострокових візитів до Швейцарії. Ця програма дозволяє жителям ЄС отримувати базове медичне обслуговування за тією ж ціною, що й жителям Швейцарії. Картка EHIC безкоштовна, але ви повинні подати заявку на її отримання, перш ніж вийти з дому.

Крім короткострокових відвідувачів, усі жителі Швейцарії повинні підписатися на базове медичне страхування. У вас є 90 днів після прибуття, щоб приєднатися до плану страхування. Першим кроком є реєстрація в місцевих органах влади кантону після приземлення в Швейцарії. Після цього, коли ви обираєте постачальника, ви повинні надати додаткові документи. Страховій компанії, ймовірно, знадобиться посвідчення особи, наприклад ваш паспорт, дозвіл на проживання в Швейцарії та підтвердження адреси, наприклад рахунок за комунальні послуги. Після завершення реєстрації ви отримаєте поштою картку медичного страхування.

Материнство в Швейцарії

Система охорони здоров’я Швейцарії включає комплексне обслуговування материнства. Майбутні мами мають кілька варіантів, коли справа стосується допологового догляду та пологів у Швейцарії. Жінки можуть вибрати послуги акушерок, акушерів або лікарів загальної практики для догляду за матерями. Відповідно до базового медичного страхування вагітні жінки можуть вибрати пологи вдома, у лікарні чи спеціальному пологовому центрі.

Усі пов’язані з цим витрати на допологовий догляд покриває держава з 12-го тижня вагітності. Це аналізи, огляди, допологові заняття, самі пологи, консультації з лактації та післяпологовий огляд.

Немовлята не реєструються автоматично на медичне страхування, і батькам доведеться подбати про це адміністративне завдання після їх народження. Крім того, перед пологами майбутнім мамам потрібно буде відвідати місцевий відділ реєстрації актів цивільного стану разом з майбутнім батьком, щоб оформити підготовчі документи.

Источник: www.internationalinsurance.com

подписаться на рассылку

Календар подій


<Пред След>
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

LinkedIn Facebook ВКонтакте