Мій кабінет
Каталог роботодавців
  • Інше
  • 51 вакансий
  • Аптеки
  • 232 вакансий
  • Виробництво
  • 16 вакансий
  • Маркетинг
  • 33 вакансий
  • Медицина
  • 364 вакансий
  • Продажі
  • 276 вакансий
Рекомендуємо книгу
7 граней/таланту

Книга «7 граней/таланту» Білла Бонстеттера та Ешлі Бауерс практично недоступна широкому читачеві, оскільки видана обмеженим тиражем під егідою TTI Success Insights Ukraine. Її неможливо знайти на ринку «Петрівка», її неможливо придбати у книгарнях, хоч тема дуже важлива – як розкрити свій талант? І як розкрити таланти своїх підлеглих?

Реклама, PR і коронавірус: аналіз медійної активності основних гравців фармацевтичного ринку

В умовах карантину найбільш цікавим для бізнесу рекламним каналом стає інтернет. Чи стали фармацевтичні компанії в Україні активнішими в інтернет під час карантину?

Коли клієнт охоплений панікою, йому на допомогу приходить… пам`ять. І підкаже вона йому в аптеці саме ті ліки, які він вже «десь бачив» - найчастіше на якомусь сайті чи в соцмережах. Саме діджитал активність стає GPS-навігатором продажів. 

Чи всі гравці фармацевтичного ринку сприймають аксіому «тебе немає в інтернеті, значить, тебе немає взагалі» як керівництво до дії? Прокоментувати їхню медійну активність в першому кварталі 2020 року Pharma.net.ua попросив Марину Костроміну, Account Director Kantar Україна.

Високий сезон для медійної реклами

Пандемія тільки частково зачепила перший квартал 2020 року, тож це був звичайний високий сезон для фармацевтичної реклами. У порівнянні з попереднім кварталом кількість медійної фармацевтичної реклами в інтернеті майже не змінилась. Загалом вона охопила майже 70% онлайн аудиторії, а лікарські препарати увійшли в п’ятірку найбільших діджитал категорій. Про це свідчать дані Kantar CMeter. 

Серед основних рекламодавців: Reckitt Benckiser, GlaxoSmithKline, Servier. 

ТОП бренди, що вийшли з рекламою в діджитал простір на початку цього року: Детралекс, Durex, Strepsils, Nurofen, Терафлю, Отривін, Coldrex etc. Тобто в першу чергу йдеться про сезонні препарати та бренди, спрямовані на молодшу аудиторію (у порівнянні з дорослістю середнього фармспоживача).

Найбільшою фармацевтичною категорією в інтернеті за перший квартал були препарати від застуди та грипу. Проти минулого року кількість показів реклами зросла на 8% за аналогічний період. Найвища доля в цій категорії у Strepsils (Reckitt Benckiser) – 19%, ще 38% розподілились між трьома GSK брендами - Терафлю, Отривін, Coldrex.

PR помер. Хай живе PR

PR у фармі також поступово починає відігравати свою роль, хоча і не завжди ця роль вимірюється та аналізується. Цьогоріч ми змогли оцінити масштаби такого інструменту завдяки даним експертів з моніторингу PR матеріалів LooqMe. За перший квартал було 3257 згадувань вітчизняних фармкомпаній, що дали приблизно 3,5 мільйонів контактів. Найактивніші – Фармак і Дарниця, проте проти минулого року їх PR-присутність дещо знизилась. Доля Фармак склала 31% від всієї PR активності локальних фармкомпаній, а Дарниці - 27%.

Очікувано, більшість проявів у березні 2020 стосувалось тематики коронавірусу – понад 58% контактів:

Іноземні компанії також згенерували понад 3000 згадок та отримали 3,25 млн контактів. Тут лідирують Sаnofi, Roche та Abbott. Roche суттєво збільшив свою активність у порівнянні з минулим роком, інші лідери піарились у першому кварталі 2019 приблизно з тією ж кількістю згадок.

Березневий бум, пов’язаний з СOVID-19, ще більше позначився на піарі закордонних фармкомпаній – понад 70% контактів були з матеріалами щодо цього інфоприводу.

Загалом, ключові меседжі фарм ринку початку 2020 року мають відношення до пандемії, а також до одіозних політичних діячів.

Підсумовуючи, початок кризового 2020 був не гіршим за кількістю промоцій фармкампаній за допомогою медійної діджитал реклами та PR-інструментів, коли порівнювати з початком 2019. Чи збережеться ця тенденція у 2 кварталі?

 

Источник: www.pharma.net.ua

подписаться на рассылку

Календар подій


<Пред След>
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

LinkedIn Facebook ВКонтакте