Мій кабінет
Каталог роботодавців
  • Інше
  • 51 вакансий
  • Аптеки
  • 232 вакансий
  • Виробництво
  • 16 вакансий
  • Маркетинг
  • 31 вакансий
  • Медицина
  • 367 вакансий
  • Продажі
  • 276 вакансий
Рекомендуємо книгу
7 граней/таланту

Книга «7 граней/таланту» Білла Бонстеттера та Ешлі Бауерс практично недоступна широкому читачеві, оскільки видана обмеженим тиражем під егідою TTI Success Insights Ukraine. Її неможливо знайти на ринку «Петрівка», її неможливо придбати у книгарнях, хоч тема дуже важлива – як розкрити свій талант? І як розкрити таланти своїх підлеглих?

Як іммігрувати до Канади як лікар

Лікарі та хірурги є невід’ємною частиною системи охорони здоров’я Канади. Країна стикається з браком підготовлених лікарів у багатьох галузях медичної експертизи, і, отже, попит на лікарів, які пройшли навчання за кордоном, ніколи не був таким високим.

Незалежно від того, чи ви нещодавно отримали медичну освіту за кордоном, чи маєте кількарічний досвід роботи лікарем, імміграція до Канади може відкрити широкий спектр можливостей. У цій статті ми досліджуємо імміграційні програми, якими ви можете скористатися, щоб переїхати до Канади як лікар, процес ліцензування провінції та затребувані вакансії для лікарів і хірургів у Канаді.

Причини переїхати до Канади як лікар
Для лікаря з міжнародною підготовкою поселення в Канаді може бути привабливою можливістю з різних причин, зокрема:

Нестача кваліфікованих лікарів і хірургів
Канада стикається з гострою нестачею кваліфікованих лікарів різних спеціалізацій. Оцінки показують, що в період з 2022 по 2031 рік до 40 відсотків нових вакансій у медицині можуть залишатися незаповненими, навіть якщо лікарі та хірурги, які нещодавно закінчили навчання, починають працювати, а досвідчені лікарі іммігрують до Канади з-за кордону.

Високий попит на лікарів майже у всіх провінціях
В усіх канадських провінціях 10-річна перспектива працевлаштування для лікарів прогнозується як хороша або дуже добра, що означає, що для лікарів, які пройшли навчання за кордоном, будуть доступні широкі можливості працевлаштування. Медичні професії, починаючи від хірургів і закінчуючи лікарями-спеціалістами, фігурують у списках затребуваних професій у багатьох провінціях, і як федеральні, так і провінційні уряди намагаються заохочувати лікарів іноземного походження оселятися та працювати в Канаді.

Можливість отримати високу зарплату або створити успішну практику
Лікарі, які працюють у лікарнях і медичних центрах, отримують щедрі зарплати в Канаді. Багато лікарів у Канаді є самозайнятими в приватній практиці, і їхній дохід базується на моделі оплати за послуги. За моделлю «оплата за послуги» лікар отримує оплату від провінційної системи охорони здоров’я (а не від пацієнта) за надання медичних послуг. Середній дохід сімейних лікарів у Канаді становить 216 833 доларів США на рік, тоді як лікарі-спеціалісти та хірурги отримують середній дохід 273 510 доларів США на рік.

Чи приймає Канада лікарів, які пройшли навчання за кордоном?
Лікарі іноземного походження мають вирішальне значення для безперебійної роботи системи охорони здоров’я Канади. Лікарі, які отримали медичну освіту за межами Канади, можуть мати право на кілька імміграційних програм і можуть створити тут прибуткову кар’єру.

Однак перш ніж почати медичну практику в Канаді, ви повинні отримати ліцензіат Медичної ради Канади (LMCC), що зазвичай передбачає проходження тесту на знання, і зареєструватися в коледжі лікарів і хірургів вашої провінції.

У зв’язку з нестачею лікарів, з якою стикається Канада, на федеральному та провінційному рівнях розробляються плани, щоб спростити іноземним випускникам медичних закладів оселитися в Канаді назавжди. У середині 2021 року Медична рада Канади усунула одну перешкоду для ліцензування лікарів — тест MCCQE II — і відтоді лікарям, які пройшли навчання за кордоном, потрібно скласти лише один іспит, щоб отримати LMCC.

Канадські імміграційні програми для іноземних випускників медичних закладів
Іноземні резиденти, які мають навички та кваліфікацію, необхідні для подолання критичних прогалин у навичках, у тому числі в галузі медицини, можуть мати право подати заявку на постійне проживання (PR) у Канаді. Ви можете обрати кілька імміграційних програм, щоб переїхати до Канади як лікар, який отримав освіту за кордоном.

Федеральна програма кваліфікованих робітників (FSW).
Програма Express Entry Federal Skilled Worker (FSW) дозволяє кваліфікованим фахівцям з міжнародною кваліфікацією переїхати до Канади на постійне проживання. Згідно з програмою FSW, заявникам пропонується подати заявку на PR на основі повного рейтингу свого профілю (CRS), а не роду діяльності.

Ваша оцінка CRS базується на таких факторах, як ваш вік, освіта, досвід роботи, знання мови та інші фактори. Ви також отримуєте додаткові бали, якщо у вас є пропозиція про роботу в Канаді від клініки, лікарні чи іншого закладу охорони здоров’я, провінційна номінація (див. нижче розділ про PNP), або канадський досвід роботи чи освітні документи. Щоб отримати пропозицію про роботу, вам потрібно спочатку пройти процедуру ліцензування.

Провінційні номінальні програми (PNP)
У всіх провінціях і територіях Канади, крім Квебеку та Нунавута, діють Провінційні номінальні програми, які дозволяють висувати кандидатів із затребуваними навичками та кваліфікацією для постійного проживання.

Кілька програм PNP мають потік Express Entry, де кандидатів обирають на основі балів CRS, але інші потоки PNP дозволяють провінціям призначати кваліфікованих працівників певних професій або кодів Національної класифікації професій (NOC), щоб подолати прогалини в навичках на ринку праці. У вас може бути більше шансів отримати провінційне призначення від провінції, яка шукає кваліфікованих лікарів або хірургів. Перегляньте розділ про затребувані вакансії в медицині нижче, щоб дізнатися відповідні коди NOC для вашої професії.

Деякі програми PNP вимагають канадського досвіду роботи в основному NOC. Залежно від вашої спеціалізації, ви можете отримати пропозицію про роботу в канадському медичному центрі чи лікарні та мати право на отримання дозволу на роботу від конкретного роботодавця. Ваш потенційний роботодавець повинен буде отримати позитивну оцінку впливу на ринок праці (LMIA), щоб показати, що немає інших лікарів-спеціалістів у вашій галузі, які могли б зайняти цю посаду. Однак спершу вам потрібно буде отримати ліценціат Медичної ради Канади (LMCC).

Як отримати ліцензію лікаря в Канаді
Медичні професії регулюються в Канаді, і ви повинні отримати ліцензію від регулятора вашої провінції або території, перш ніж ви зможете працювати лікарем або хірургом у Канаді. Ви можете почати процес ліцензування онлайн до прибуття в Канаду.

Ось огляд процесу реєстрації лікарів, які пройшли навчання за кордоном у Канаді:

Отримання ліцензіата Медичної ради Канади (LMCC)
Ліценціат Медичної ради Канади (LMCC) — це кваліфікація з медицини, яка видається Медичною радою Канади випускникам медичних закладів, які відповідають критеріям прийнятності. Отримавши LMCC, ви будете зареєстровані в Канадському медичному реєстрі.

Важливо зазначити, що LMCC НЕ є ліцензією на медичну практику в Канаді. Однак вам потрібно виконати цей крок, щоб отримати право на провінційну реєстрацію.

Щоб мати право на отримання ліценціата Медичної ради Канади, ви повинні відповідати таким вимогам:

Медична освіта: Ви повинні закінчити медичну школу, яка вказана як прийнятна у Всесвітньому каталозі медичних шкіл. Вам потрібно буде успішно перевірити джерело своїх медичних довідок, у тому числі довідок про післядипломну підготовку через MCC, щоб довести, що вони дійсні та еквівалентні канадським медичним довідкам.
Кваліфікаційний іспит: Кандидати повинні успішно скласти іспит MCCQE Part I. Це одноденний іспит, який оцінює ваші медичні знання та здатність приймати клінічні рішення. Тест проводиться онлайн у понад 80 країнах, тож ви можете пройти його до прибуття в Канаду.
Відповідний досвід роботи: ви повинні пройти принаймні 12 місяців прийнятної післядипломної медичної підготовки у вашій країні.
Сплатіть комісію за подання заявки на LMCC
Щоб подати заявку на LMCC, відвідайте physiciansapply.ca та створіть обліковий запис. Натисніть Інші запити на обслуговування та подайте заявку на LMCC. Дотримуйтеся наданих інструкцій, щоб створити заявку та надіслати документацію.

Зазвичай MCC займає від трьох до чотирьох тижнів, щоб перевірити вашу інформацію та підтвердити ваше право на LMCC. Після цього може знадобитися ще шість-вісім тижнів, щоб ваші документи LMCC і сертифікат про реєстрацію були надіслані вам поштою.

Отримання ліцензії провінційної колегії лікарів
Наступним кроком є звернення до провінційного регулятора для отримання ліцензії на практику. Процес ліцензування для лікарів і хірургів залежить від провінції/території. Різні провінції також пропонують різні типи ліцензій, від ліцензування на незалежну практику до ліцензування на клінічне спостереження.

Залежно від провінції, яка вас цікавить, ви можете повністю або частково завершити процес ліцензування у своїй країні, перш ніж переїхати до Канади. Ми рекомендуємо вам переглянути реєстраційну інформацію, надану вашою колегією лікарів і хірургів, або зв’язатися зі своєю регіональною колегією лікарів (перелічені нижче) для повного огляду процесу подання заявки.

Источник: www.arrivein.com

подписаться на рассылку

Календар подій


<Пред След>
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

LinkedIn Facebook ВКонтакте