Мій кабінет
Каталог роботодавців
  • Інше
  • 51 вакансий
  • Аптеки
  • 232 вакансий
  • Виробництво
  • 16 вакансий
  • Маркетинг
  • 31 вакансий
  • Медицина
  • 367 вакансий
  • Продажі
  • 276 вакансий
Рекомендуємо книгу
7 граней/таланту

Книга «7 граней/таланту» Білла Бонстеттера та Ешлі Бауерс практично недоступна широкому читачеві, оскільки видана обмеженим тиражем під егідою TTI Success Insights Ukraine. Її неможливо знайти на ринку «Петрівка», її неможливо придбати у книгарнях, хоч тема дуже важлива – як розкрити свій талант? І як розкрити таланти своїх підлеглих?

Кадрове відновлення у фармацевтиці

«Наші працівники мають гідні умови праці», — каже директорка з персоналу фармацевтичної компанії «Фармак» Вікторія Кондрашихіна. «За час війни наш штат збільшився майже на 3%», — стверджує гендиректор «ІнтерХім» Анатолій Редер. «Компанія не лише вистояла у воєнний час, а й покращила результати на фармринку», — додає HR-директорка Acino в Україні та країнах СНД Наталія Снімщікова. Фармацевтична галузь продовжує відновлюватися після торішніх втрат, пояснюють експерти. Більшості компаній із топ-20 фармринку вдалося у першому кварталі 2023 року наростити обсяги продажів лікарських засобів у гривнях, фіксують дослідники.

Згідно з нещодавнім дослідженням компанії EY «Найкращий роботодавець — 2022», фармацевтика увійшла до топ-5 найпривабливіших галузей в Україні для працевлаштування кандидатів із досвідом. Привабливість роботодавців галузі респонденти оцінювали найчастіше за такими критеріями, як розмір зарплати, можливості для особистісного та професійного зростання, корпоративна культура, кар’єрне зростання і позиція компанії на ринку. Саме ці аспекти у діяльності фармацевтичних компаній можна вважати основними напрямами вдосконалення EVP роботодавців галузі, принаймні за версією EY та її досвідчених респондентів.

Ми підняли зарплати усім співробітникам. Також продовжуємо виплачувати бонуси, забезпечуємо соціальний пакет, проводимо навчання для працівників. «Фармак» започаткував наукове партнерство з понад 50 компаніями та науково-дослідними закладами світу. Тому нашим працівникам не складно отримати роботу за кордоном, але вони мають гідні умови праці й вдома. І значного відтоку кадрів через війну у нас не відбулося. Наукомістким галузям ніколи не було легко знаходити співробітників. Через це «Фармак» уже багато років виховує майбутні кадри ще з університету. У нас для цього є чимало програм. Ми хочемо надати молоді можливість розвиватися в Україні попри будь-які обставини. Також «Фармак» розпочав розробляти програму з інтеграції наших співробітників-ветеранів, хочемо, щоб їхня адаптація до звичайного життя була максимально комфортною.

Вікторія Кондрашихінадиректорка з персоналу фармацевтичної компанії «Фармак»

Загалом завдання формування ціннісної пропозиції роботодавця — надважливе завдання, надто у тій ситуації, яка склалася наразі на ринку праці в українській фармацевтиці. Галузь донедавна активно розвивалася, і на ринку утворився певний дефіцит кваліфікованих кадрів. Наразі фармацевтичний ринок відновлюється, проте труднощів у HR не зменшується.

Задля покращення ситуації на ринку праці фармацевтичні компанії підвищують зарплати, виплачують працівникам і керівникам бонуси, впроваджують соціальні програми та програми відновлення ментального здоров’я. Приміром, компанія Acino відновлює дію програми недержавного пенсійного страхування і формує модель добробуту працівників.  

В Acino працівник завжди в центрі уваги. Швидке реагування на потреби кожного допомогло компанії не лише вистояти, а й покращити результати на фармринку у воєнний час. Логічними наслідками надзусиль минулого року стали ознаки виснаження та вигорання, а непрогнозований навколишній світ збільшує почуття тривоги за завтрашній день. Сьогодні вкрай необхідними є wellbeing-програми для відновлення фізичного і ментального здоров’я, гарантії стабільності та безпечного майбутнього. Саме тому ми повертаємо програму недержавного пенсійного страхування, відкриваємо власний спортзал, проводимо аудит внутрішніх процесів та формуємо модель добробуту Acino.

Наталія СнімщіковаHR-директорка Acino в Україні та країнах СНД

Тож роботодавцям вдається утримати ключовий персонал, а декому навіть збільшити його чисельність. Наприклад, у компанії «ІнтерХім» кількість співробітників за рік від початку великої війни зросла на 3%.

Источник: www.delo.ua

подписаться на рассылку

Календар подій


Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

LinkedIn Facebook ВКонтакте